Uppdaterat om pågående forskning

Varje år gör vi i SNAC-projektet en sammanställning av pågående arbete inom SNAC-projektet. Syftet är att utåt visa omfattning och inriktning av all forskning som är på gång i projektet, men också internt för att forskarna på SNACs fyra webbplatser skall känna till vad kollegorna på de andra orterna sysslar med och kanske få idéer och uppmärksamma möjligheter till samarbete.

Den aktuella sammanställningen per mars 2014 finns inlagd här på vår hemsida under Om oss.  Det är en imponerande samling projekt som nu pågår. Inte mindre än 41 doktorsavhandlingar baserade helt eller delvis på SNAC-data är på gång. 66 artiklar är insända eller på väg att sändas in för bedömning och publicering i vetenskapliga tidskrifter. Tio forskningsprojekt bedrivs med gemensamma data från de fyra platserna och ett ytterligare 50-tal projekt pågår med utnyttjande av data insamlade inom respektive SNAC-knutpunkt.

Den mycket omfattande forskning, som alltså pågår baserad på SNAC-data, har en mycket varierad inriktning avspeglande den breda informationsinsamlingen i SNAC. Det finns epidemiologiskt inriktade projekt som exempelvis förekomsten av funktionsnedsättning, multisjuklighet och tandhälsa, sociologiska projekt rörande levnadsvanor, ensamhet och sociala nätverk, psykologiprojekt kring personlighet och minne, medicinskt inriktade projekt avseende som exempel hjärt-kärlsjukdom, diabetes och demenssjukdom och projekt som gäller behov och utnyttjandet av hälso- och sjukvård och äldreomsorg.
SNAC bidrar härigenom i hög grad till ökad kunskap om alla olika aspekter på åldrandet och behoven av vård och omsorg i på äldre dar. Det mesta av resultaten ligger ännu framför oss!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s